Prof. Dr. Serkan GÜÇLÜ Hakkında

Hakkımda

Çalışma Saatleri
  • Pazartesi - Cuma :
    09.00 - 17.00
  • Cumartesi :
    Randevu için sekreterlikle görüşünüz.
  • Pazar :
    Kapalı
Not Bırak

Prof. Dr. Serkan GÜÇLÜ

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı & Perinatolog (Yüksek Riskli Gebelikler)

Özel Tınaztepe Hastanesi'nde Konsültan Hekim


1988 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldum. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ni 1994 yılında bitirdim. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını 1999 yılında tamamladım. Aynı üniversitede 2000 yılında yardımcı doçent, 2006 yılında doçent ve 2011 yılında profesör kadrosunda çalıştım. 2011-2015 yılları arasında Şifa Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde Anabilim Dalı Başkanı olarak çalıştım. 2003 yılınında Amerika Birleşik Devletleri "University of Maryland Medical System Center for Advanced Fetal Care" de Yüksek Riskli Gebelikler Bölümünde visiting fellow olarak çalıştım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

MESLEKİ İLGİ VE AKTİVİTELER

Normal Gebelik Takibi ve Doğum

Gebelik her ne kadar fizyolojik bir süreç olsa da gebelik sırasında deneyimli bir göz normalden sapmaları daha erkenden anlayarak, ileride gelişebilecek sıkıntılı durumları önceden saptayarak, bu sürecin hem anne ham de bebek açısından daha güvenilir şekilde seyretmesini sağlayabilir. Bu nedenle gebelik takibinin bu açıdan deneyimli ellerde yapılması oldukça önemlidir.

Tekrarlayan Gebelik Kayıpları

Gebeliklerin % 1’i tekrarlayan gebelik kaybı yaşamaktadır. Bu hastaların ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi ve tekrarlayan düşüğe neden olan sebeplerin ortaya çıkarılması ve gebe kalmadan uygun tedavi seçeneklerinin uygulanması başarı şansını çok arttırmaktadır.

Erken Doğum

Tüm gebeliklerin % 10’u erken doğumla sonlanmaktadır. Erken doğan bebeklerde solunum, görme, işitme ve nörolojik problemler gibi bebeğin yaşamını olumsuz yönde etkileyecek bir çok patoloji meydana gelmektedir. Erken doğum açısından risk taşıyan hasta gruplarının belirlenmesi ya da gebeliğin belli dönemlerinde yapılan laboratuar ve ultrasonografik incelemeler erken doğum riskini önceden belirleyip, önlem alınmasına imkan verebilir.

Yüksek Riskli Gebelikler

Gebe kalmadan önce şeker, guatr, yüksek tansiyon gibi bir kronik hastalığınız varsa, 18 yaş altı ya da 35 yaş üstü bir gebeliğe sahipseniz, aşırı zayıf ya da kiloluysanız, ilaç kullanıyorsanız riskli gebeliğiniz var demektir. Bazen de bu bahsedilen problemler gebeliğin etkisiyle ortaya çıkabilir. Gebelikte kanama yaşayabilirsiniz. Bütün bu durumlar sizi riskli gebelik kategorisine sokar. Daha önce geçirdiğiniz gebeliklerde herhangi bir sorun yaşadıysanız (erken doğum, suların erken gelmesi, plasenta previa, ablasyo plasenta, gebelik zehirlenmesi) mevcut gebeliğiniz de riskli gebelik kategorisinde değerlendirilir.

Jinekolojik hastalıkların (Kadın Hastalıkları) tanı ve tedavisi

Güncel bilgiler ışığında yaşadığınız jinekolojik (kadın hastalıkları) problemlerin çözümü için yanınızdayız. Adet düzensizlikleri, kanama problemleri, jinekolojik enfeksiyonlar, myoma uteri, menapoz gibi rahatsızlıkların tedavisinde güncel tedavi yöntemlerini kullanıyoruz.

ÖZGEÇMİŞİM

1994 yılında İstanbul Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi bölümünden mezun oldum.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını 1999 yılında tamamladım.

Yardımcı Doçent,Kadın Hastalıkları ve Doğum(2000)

2003 yılınında Amerika Birleşik Devletleri "University of Maryland Medical System Center for Advanced Fetal Care" de Yüksek Riskli Gebelikler Bölümünde Visiting Fellow olarak görev yaptım.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında Doçent olarak görev yaptım.(2006)

2011-2015 yılları arasında Şifa Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptım.

2016 yılında Kent Hastanesi'nin Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nde görev yaptım.

2016 yılından beri Özel Tınaztepe Hastanesi'nde Konsültan Hekim Olarak Çalışıyorum.